"Šteta što se toliko hrane baca... Ima finih jela koja bi neko dijete pojelo, a neko drugo ga samo uzme i baci. Bilo bi dobro da se više dijeli..." izjavio je klanječki kuhar u intervjuu s Nikom Sinković.
Kako se zovete i prezivate?
- Ja se zovem Stjepan Tepeš.
Gdje radite i što radite?
- Radim u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića u Klanjcu kao
kuhar.
Koliko dugo radite ovaj posao?
- Ovaj posao radim 36 godina, od 1980. godine, a u školi u
Klanjcu radim 19 godina.
Volite li kuhati?
- Da!
Što najradije kuhate?
- Pa nemam ništa posebno, volim sve kuhati!
Što najčešće kuhate u našoj školi?
- U našoj školi jedemo dosta različito - ima svega, od
mliječnih obroka do mesnih obroka, variva ili namaza.
Kako radite meni?
- Meni radimo tajnica, još jedan član i ja.
Vole li djeca to što skuhate?
- Pa zavisi kako koje jelo i kako koja djeca.
Pojedu li djeca to što skuhate?
- Pa neka djeca jedu sve, neka djeca jedu lošije,slabije,
zavisi što koje djete voli i kakve navike ima od kuće. Šteta što se toliko
hrane baca s obzirom da ima puno gladne djece. Ima finih jela koja bi neko
dijete pojelo, a neko drugo ga samo uzme i baci.
Mislite li da djeca znaju vrijednost hrane školske kuhinje?
- Pa to je teško reći, mislim da ne, da još nisu svjesni
koliko im znači topli obrok.
Zašto je ta hrana u našoj školi vrijedna?
- Zato što djeca ne jedu samo sendviče i samo brzu hranu,
nego jedu kuhano i zdravo.
Kako bismo mogli spriječiti rasipanje hrane?
- Bilo bi dobro da se više dijeli, da onaj koji nešto
ne voli, svoj dio da prijatelju.
Što biste poručili djeci?
Nema komentara:
Objavi komentar